Cascara z farmy El Colibrí je vlastně ovocný čaj z usušených kávových slupek. Tento nápoj je podle dostupných pramenů nejstarším kávovým nápojem, který se v historii začal připravovat z plodů kávovníku. V Jemenu ho vařili již v 9. století pod názvem Keshir (qishr).
Při zpracování se káva vylupuje ze slupky kde zůstává i zbytek ovocné dužiny, ta se většinou používá jako přírodní hnojivo. Když se ale usuší, používá se na přípravu kávového čaje.
Návod na přípravu: 12g Cascara zalijeme 500ml vroucí vody a necháme louhovat 4 - 8 minut. Poté scedíme. Tip: Použijte dvojnásobné množství Cascary v kombinaci se studenou vodou, odložte na 24 hodin do chladničky a ochutnejte ledový kávový čaj. Pokud si chcete tento již i tak krásně sladký nápoj ještě přisladit, nejkrásnější vynikne s medem. Listy, plody i semena kávovníku obsahují kofein a tak ho najdeme i v Cascaře.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje |
---|---|
Hmotnost: | 200 kg |