V termínu od 21. ledna do 14. února vás všechny prosíme o schovívavost, eshop pojede v omezenějším režimu. Náš tým jede budovat vztahy s našimi dodavateli z Honduras, přivezeme s sebou určitě mnoho příběhů, které vám předáme. Objednávky budeme expedovat 2x týdně, ale nebojte, Valentýnské balíčky dorazí včas! Jen je prosím objednávejte do 7. února, potom už nemůžeme garantovat doručení včas. Díky za pochopení!

Indonésie Sumatra Kerinci 250g

Kód: 333
Novinka
280 Kč
Skladem

Čokoláda, Meruňka, Třešeň

Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang

Zpracování: Honey

Region: Kerinci, Sumatra

Oblast: Gunung, Tujun

Farma: Koerintji Barokam Bersama

Nadmořská výška: 1400-1700m.n.m.

Příprava vhodná jak na espresso i alternativy

Detailní informace

Detailní popis produktu

V Indonésii zpracovávají kávu metodou  Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě "honey", odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za  vyšší vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.

Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve  roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Hmotnost: 250 kg

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné