Indonésie Sumatra Kerinci

Karamel, citrusy, meruňky

Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang

Zpracování: Natural

Region: Kerinci, Sumatra

Oblast: Gunung, Tujun

Farma: Koerintji Barokam Bersama

Nadmořská výška: 1400-1700m.n.m.

Příprava vhodná jak na espresso i alternativy

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 333/250 333/500 Zvolte variantu
290 Kč 580 Kč od 290 Kč
Indonésie Sumatra Kerinci

V Indonésii zpracovávají kávu metodou  Giling Basah (anglicky wet hulled), ta je podobná metodě "honey", odlišuje se tím, že po odstranění slupky a dužiny jsou zrna krátce vysušena a zbylá dužina s pergamenovou vrstvou je odstraněna za  vyšší vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen v oblastech světa s vyšší vlhkostí, je totiž náročnější na zpracování.

Družstva Koerintji Barokah Bersama se nachází na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve  roku 2017 a již má v provozu plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.